מאמרים

הדרכה לשימוש במכונת קפה ביתית

מאת:

הדרכה לשימוש במכונת קפה ביתית
התגובה הראשונה של אדם ששומע על הדרכה לשימוש במכונת קפה ביתית היא: באמת יש דבר כזה? למה זה נחוץ? במה זה יועיל לי? מדובר בסה"כ במכונת קפה, מה כבר יש לדעת?

התגובות נובעות מחוסר הבנה ומודעות לכך ששימוש במכונת קפה דורש מיומנות בסיסית אותה לא ניתן לרכוש יחד עם רכישת מכונת הקפה. את ההכשרה להפעיל ביעילות את מכונת הקפה לא תקבלו ממוכר המכונה או מהמפיץ שלה. בחנות יסבירו לכם לכל היותר כיצד להפעיל את המכונה. במקרה הפחות טוב, יפנו אתכם לחוברת ההדרכה…

התפיסה הבסיסית של אדם שרוכש מכונת קפה היא שמכונת קפה ביתית אינה מסוגלת לייצר קפה ברמה גבוהה כמו בבית קפה. וכאן הטעות –  במכונת קפה הביתית ניתן לייצר קפה לא פחות טוב מאשר במכונה תעשייתית. אייכות הקפה תלויה באדם שמפעיל את המכונת וברמת המיומנות שלו. אדם מיומון ידע להפיק קפה טוב גם באמצעות ציוד פשוט, ואילו אדם שאינו מיומן יפיק קפה גרוע, גם אם ישתמש במכונה הכי טובה שקיימת בשוק.

באינטרנט יש שפע של מידע אודות מכונות הקפה, הפעלתן, וטיפים להפקת קפה איכותי –  בפורומים על קפה או בסרטוני ווידאו למיניהם. בדרך כלל המידע לא משרת את המטרה ואף מטעה. פעמים רבות ההתעסקות בפרטים חסרי משמעות וההמלצות לרכישת ציוד מתקדם, יגרום לכם הוצאות מיותרות ללא שיפור בתוצאות. הדרכה קצרה להפעלת המכונה תמנע מכם תיסכול, ותמנע את איחסון המכונה בבוידעם מפאת חוסר שימוש.

אז למה כדאי לנו לעבור הדרכה לשימוש במכונת קפה ביתית ?
אני אתן דוגמא לשלושה נושאים מרכזיים מתוך שלל נושאים שקיימים:

  • טחינת קפה – כביכול נושא טריוויאלי לחלוטין, מה כבר יש לדעת? טוחנים קפה או קונים קפה טחון ואפשר להכין קפה. בפועל טחינת קפה זה נושא יותר מורכב ומהותי.
    אם הקפה לא טחון בהתאם למכונה שברשותנו אין טעם בכלל להפעיל את המכונה.
    לכל מכונה יש לחץ שונה וזה אומר שלכל מכונה דרושה טחינה שונה, אפילו לשתי מכונות מאותו סוג. טחינה דקה מדי תגרום לקפה שרוף ומר וטחינה עבה מדי תגרום לקפה דלוח ומימי.
    החלפת סוג של קפה? יכול להיות שהדבר יגרום לשינוי הטחינה.כלומר צריך לדעת לכוון טחינה או לרכוש קפה שטחון בהתאם למכונה אותה רכשנו.
    רק אדם מיומן שיודע איך אמור לזרום אספרסו מהמכונה ידע שהטחינה מכוונת כמו שצריך או שהקפה שרכש טחון בהתאם למכונה שברשותו.
    ואז עולות שאלות נוספות כמו: כמה קפה שמים בראש הקפה? מתי מפסיקים את זרימת המים דרך הקפה? כמה זמן הקפה אמור לזרום? איך דוחסים את הקפה? איזה סוגי קפה טובים לאספרסו?
    כמה זמן קפה טחון נשאר טרי? היכן רוכשים קפה? ושאלות רבות אחרות.
    בהדרכה לומדים כל מה שצריך בנושא הטחינה הלכה למעשה. מכינם מספר רב של כוסות אספרסו, מכוונים את הטחינה ורואים את ההשפעה על אייכות האספרסו וטעמו.
  • הקצפת חלב – רוב האנשים שרוכשים מכונת קפה ביתית לא יודעים שניתן להקציף בה כמו בבית קפה וליצור ציורים כמו לבבות ותפוחים. הכל תלוי במיומנות של האדם שמקציף.
    אדם לא מיומן שרק רכש מכונת קפה לא יודע איך אמורה להראות הקצפה טובה, איך מוזגים, מה אמורה להיות טמפרטורת החלב, באיזה כד להקציף, כמה חלב לשים בכד,
    מתי להתחיל להקציף, באיזה זוית להקציף, הוא אפילו לא ידע איפה למקם את פיית ההקצפה בתוך כד החלב.
    אנשים מסתכלים בסרטים באינטרנט,שואלים בפורומים וקוראים באתרים אבל התוצאות שלהם לא משתפרות, הם לא מגיעים לתוצאה המצופה.
    אין תחליף להדרכה אחד על אחד. תוך חצי שעה עד שעה לומדים בצורה שיטתית איך להקציף בצורה מושלמת ואת טכניקת המזיגה.
  • תחזוקת מכונת קפה – איך מתחזקים את המכונה? כל כמה זמן מנקים את המכונה? איזה מים מזרימים למכונה? איזה דברים אסור בשום פנים ואופן לעשות?
    ישנם אנשים שהורסים את המכונות שלהם במו ידיהם מחוסר ידע בסיסי ופשוט בתיחזוק המכונה. גם במקרה הזה נדרשת הדרכה.

הדרכה על מכונת הקפה הביתית, זה משהו הכרחי על מנת באמת להנות ממכונת הקפה שלך ולהפיק את הקפה שחלמת עליו כאשר רכשת את המכונה.

לרכוש מכונת קפה זה דבר אחד ולדעת להכין קפה זה דבר אחר.המכונה לא תעשה את העבודה לבדה, צריך אדם מיומן שיתפעל אותה.