משקאות הקפה

יש מספר משקאות קפה בחוזקים שונים אותם ניתן להפיק ממכונת האספרסו כאשר ההבדל ביניהם זה היחסים בין האספרסו, החלב וקצף החלב. ככל שיש יותר חלב הקפה יהיה חלש יותר.

להלן סוגי המשקאות השונים :

אספרסו ריסטרטו – אספרסו קצר מאוד, מיצוי מקסמלי של הקפה.

אספרסו – מנה אספרסו תיקנית של 30 מ"ל.

אספרסו ארוך(לונגו) – מנה אספרסו ארוכה של 60 מ"ל, נותנים למיים לזרום מעבר לזמן מיצוי הקפה.

מקיאטו – אספרסו מוכתם בשתי כפיות חלב מוקצף.

מקיאטונה – מנת אספרסו מוכתמת במעט חלב וקצף.

קפוצ'ינו – 1/3 כוס אספרסו, 1/3 כוס חלב ו-1/3 כוס חלב מוקצף (הפוך חזק).

לאטה – מנת אספרסו בתוספת הרבה חלב ומעט קצף (הפוך חלש).

לאטה מקיאטו – כוס מלאה בחלב וקצף, מוכתמת באספרסו, הכי דומה לנס קפה.

קפה קון פנה – אספרסו המוגש עם קצפת טרייה מלמעלה.

פנונה – אספרסו לונגו מעוטר בפס שמנת מתוקה.

הפוך – מעין המצאה ישראלית. מדובר בקפוצ'ינו או לאטה.

כל המשקאות יכולים להגיע גם במנה כפולה. ישנם גם מספר סוגי אלכוהול שמשתלבים עם הקפה.